Tavalita in nuca de cocos

de Gherca Daniela in Prajituri, 30 Apr 2014 | 19688 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 350 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita si jumatate de miere de albine
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 60 g margarina
  • Pentru glazura:
  • 220 g zahar
  • 220-250 ml lapte
  • 200-250 g margarina sau unt
  • 50 g cacao
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalita in nuca de cocos:

Blatul: Am separat ouale, albusul l-am batut spuma cu zaharul, am adaugat si galbenusurile, dupa ce s-a topit zaharul, am pus mierea si putin cate putin din margarina moale (lasata peste noapte la temperatura camerei), am omogenizat totul, pe urma am adaugat laptele si faina amestecata cu praful de copt, am mixat bine pana la incorcorarea lor.

Am pus compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si data la cuptor pentru aprox. 40min.

Cand prajitura este gata o lasam sa se raceasca si apoi o portionam in patratele sau dreptunghiuri subtiri, in functie de preferinte.

Glazura: Punem laptele intr-un ibric la foc, impreuna cu zaharu si cacao, cand incepe sa dea in clocot oprim focul si adaugam margarina taiata bucatele mici. Dupa ce s-a topit margarina, luam fiecare bucatica din blatul taiat si o bagam in glazura, apoi in nuca de cocos. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita in nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

_Alina_ 1

01.05.2014, 16:13

Andreea111 1

03.05.2014, 17:31

Prajitura aceasta e buna daca vrei sa dai in diabet! 350g de zahar? sunteti constienti? Am incercat-o si a fost un fiasco total! Rusine site-ului sa posteaza asemenea retete!

Gherca Daniela 1

03.05.2014, 21:41

Andreea111 daca tie nu iti place, asta nu inseamna ca nu le place la nimeni...gusturile nu se discuta!
Eu am facut aceasta prajitura pentru ca familia mea a cerut sa o prepar asa dulce cum e, si avand in vedere ca nu o fac in fiecare zi, merge perfect la o cafea neindulcita.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura tavalita cu nuca